Merken

De eerste auto werd gebouwd door de Duitser Carl Benz in 1885, inmiddels zijn over de hele wereld bedrijven gevestigd die auto’s produceren. Wij hebben even onderzoek gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat er zo’n ruim 350 automerken op de hele wereld bestaan. Bizar, toch? Daarom vroegen wij ons af welke auto merken nu zo in de smaak vallen bij de Nederlanders.

Top 10

Iedereen heeft wel een favoriet merk, ook als het gaat om auto’s. Wellicht omdat je het ene merk mooier vind dan het andere of omdat het fijner rijdt. Om vast te stellen welke auto’s de harten van de Nederlanders hebben veroverd, hebben wij een top 10 samengesteld van de favoriete automerken in Nederland. Het betreft de volgende automerken:

  1. Volkswagen
  2. Kia
  3. Peugeot
  4. Toyota
  5. Opel
  6. BMW
  7. Ford
  8. Renault
  9. Skoda
  10. Volvo

Jouw auto staat hier zonder twijfel tussen. Zo niet? Dan ben je waarschijnlijk een van de weinige Nederlands die een andere merk auto rijdt.
Wil je graag meer te weten komen over jouw favoriete auto of je toekomstige auto uit de top 10? Lees dan zeker even de onderstaande blogs aandachtig door!

Opel 11-02 Dé Opel, hij behoort naast de Volkswagen en Peugeot tot de populairste automerken van de wereld. De Opel kent een rijke geschiedenis van successen, tegenslagen en vele modellen. Sta je op het punt  om een auto te kopen en wil je wat m[...] Lees verder BMW 11-02 Een erg bekend merk, maar weet je ook waar de afkorting voor staat en waar het vandaan komt? Wil je liever niet als een kip zonder kop een nieuwe auto aanschaffen, maar je eerst verdiepen? Wij helpen je graag met wat nadere uitleg over het merk B[...] Lees verder Renault 01-02 Renault is een Franse autofabrikant van personenauto’s, bedrijfswagens, tractoren, trucks en vliegtuigmotoren. Renault is opgericht door Louis Renault op 1 oktober 1898. Renault maakt nu onderdeel uit van de Renault-Nissan-Mitsubishi Allian[...] Lees verder Ford 29-01 Ford Motor Company is een Amerikaans autobedrijf dat auto’s maakt onder de eigen naam ‘Ford en Lincoln’. Deze auto’s worden wereldwijd verkocht en voor de verkopen beschikt Ford over meer dan 10.900 dealers, waarvan 10.000[...] Lees verder