Een tweedehands hybride auto kopen, is dat iets voor jou?

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer hybride auto's op de markt gekomen en dit heeft er weer 
voor gezorgd dat tweedehands hybride auto's aangeboden worden. Wij zoeken voor jou uit of het verstandig is om een tweedehands hybride auto aan te schaffen. Door middel van de voor en nadelen op te noemen en tips te geven, willen wij met deze blog jou graag helpen! 

Tweedehands auto

Het is een bekend fenomeen in Nederland om een tweedehands auto te kopen en er zijn verschillende sites waar jij tweedehands auto's kunt kopen. Er zijn verschillende tips en tricks die jij kan toepassen bij het kopen van een auto en het leukste aspect is voor vele het onderhandelen. Kun jij goed onderhandelen dat jij voor een gunstige prijs een auto kan kopen? Dan is het voor jou niet moeilijk om een tweedehands hybride auto te kopen. Een hybride auto is een auto met een benzinemotor die samen werkt met een elektromotor. Het heeft een accu en kan op verschillende manieren opgeladen worden en dit ligt aan de uitvoering. Wees dus van tevoren bekend met de drie verschillende vormen van een hybride auto. 

De voor en nadelen

Tijdens het hele proces van het zoeken naar een hybride auto tot het kopen ervan, kom je voor en nadelen tegen. Deze kunnen per persoon anders ervaren worden, maar hier geven wij aspecten waarvan wij het een voordeel of een nadeel van vinden. 

Voordelen van een hybride 

Als eerste is het benzinegebruik een stuk lager omdat je gebruik maakt van twee motoren. Hierdoor schrik je minder snel van een hoge prijs bij het tanken. Daarnaast is het belasting technisch voordeliger om een hybride te rijden. Dit komt voornamelijk omdat jij bijdraagt aan een milieuvriendelijkere wereld. Je betaalt het halve tarief over de wegenbelasting. Mocht de auto gekocht zijn met een overheidssubsidie, dan heeft de eigenaar een lager bedrag hoeven te betalen over de auto. Hierdoor kun je voor een lagere prijs een auto kopen. 

Nadelen van een hybride 

Het rijden in een hybride auto is nogal nieuw en er komen steeds nieuwe technische ontwikkelingen naar voren. Dit betekent alleen dat de eerste edities niet geoptimaliseerd zijn en dat er problemen kunnen ontstaan die vaker ontstaan bij de eerste versie van een product. Met name de accu is een gevoelig aspect bij de eerste edities. Het schijnt dat de accu snel verslecht en het is een van de duurste onderdelen van de auto. Dit kan zorgen voor toekomstige problemen. 

Tips bij het kopen van een hybride auto

Mocht jij geïnteresseerd zijn in een tweedehands hybride auto, dan lees deze tips even door voordat je een aankoop doet. 

  • Zorg dat je de onderhoudshistorie en gebruikshistorie hebt gezien, deze dient iedereen te hebben van een auto;
  • Maak een proefrit en let op dat er geen mankementen zijn, met name dat er geen lampjes branden of dergelijke; 
  • Je kunt bij een merk als Toyota of Lexus de accu laten meten. Hierdoor kun je de staat van de accu achterhalen. Bespreek met de verkoper of dit gedaan kan worden voordat je de auto koopt;
  • Vaak zit er een boordcomputer in de wagen en hier kun je gegevens ophalen over het gebruik, actieradius en andere gegevens die interessant kunnen zijn. 
Meest gelezen