Toyota

Iedereen heeft wel eens van het automerk Toyota gehoord, misschien rijd je zelf wel een Toyota of ken je iemand die een Toyota rijdt. Kortom, het is een onwijs bekend automerk en bestaat ook al een aantal jaren. Ben je aan het overwegen om een Toyota te kopen of wil je simpelweg meer van de auto weten? Lees dan even verder.

Geschiedenis

Eerst even wat over de achtergrond van de auto. Het automerk Toyota is opgericht door de Japanner Kiichiro Yoyoda en raakte al snel bekend om hun betrouwbaarheid. In het begin kon het bedrijf absoluut geen geld verspillen, daarom was het belangrijk dat alles precies op tijd was. Dit werd het op één na belangrijkste voorschrift van ‘Toyotisme’.Het bedrijf heeft een eigen speciale bedrijfsfilosofie die Toyotisme wordt genoemd. 
Meest bekende Toyota uitvoeringen

 • Toyota Yaris
  Dit model is erg populair onder particulieren. Tevens is deze auto verkozen tot de auto van het jaar 2021.
 • Toyota AYGO
  Wederom een auto die populair is op de particuliere markt. Het is een ietwat compactere auto dan de Yaris.
 • Toyota RAV4
  Onder de D-SUV-segmenten valt de RAV4 het meeste in de smaak bij de particuliere. De auto staat bekend om op te vallen. Daarnaast staat hij bekend om zijn innovatieve hybride aandrijflijn, waardoor je profiteert van alle voordelen van elektrische aandrijving.

Review

 • Toyota Yaris
  Wat de Yaris uit 2020 betreft, ontbreken enige functies voor rijassistente, is hij niet zo snel als andere concurrentie en mist het vrachtcapaciteit. Desondanks is het een auto met een plezierige handeling, bevat het een indrukwekkende lijst met standaard technische functies en rijdt hij zuinig.
 • Toyota AYGO
  Het is een erg kleine auto, waardoor de cabine klein en blikkerig aan kan voelen. Daarnaast is het wel een goedkope auto, rijdt hij goed en is hij betrouwbaar. De auto wordt in hetzelfde bedrijf geproduceerd als de Citroën C1 en de Peugeot 108, waardoor ze de motor, chassis en kosten delen.
 • Toyota RAV4
  De auto produceert soms vreemde geluiden, heeft slecht infotainmentsysteem en geen telefoonspiegeling. Daarentegen is de auto erg zuinig in verbruik, ruimtelijk en comfortabel.
Meest gelezen