Volvo

Volvo Car Corporation is een Zweeds automerk en is ontstaan in het Zweedse Gotenburg in 1927 onder leiding van Assar Gabrielsson en Gustaf Larson.

Geschiedenis van Volvo

De Svenska Kullager Fabriken, oftewel  de Zweedse Kogellager Fabrieken, oftewel SKF werd opgericht in 1907. Volvo was een van de goedkope lagers die er werden geproduceerd. In 1915 werd Volvo officieel geregistreerd, zowel voor de kogellager als voor de auto’s en andere voertuigen. Het lukte ze niet om de Amerikaanse markt open te breken dan daarom leidde Volvo vanaf 1919 een papieren bestaan.
Assar Gabrielsson en Gustaf Larson zijn de oprichters van het merk Volvo en vanaf 1927 werden in de hallen van SKF auto’s geproduceerd. De eerste auto die ze hebben geproduceerd was een model ÖV4.

PV444

In 1928 verscheen de eerste vrachtauto (Type 1).  In de eerste twintig jaar werden er vooral trucks en bussen geproduceerd door Volvo. Pas in 1949 ging Volvo meer personenauto’s produceren dan trucks en bussen. Het model PV444 werd in die tijd voornamelijk geleverd. De auto werd erg populair na de tweede wereld oorlog in Europa. 

Volvo Amazon

In 1956 werd Gunnar Engellau de nieuwe opvolger. Hij liet nieuwe fabrieken bouwen en verbrak de band met SKF. Gunnar werd uiteindelijk weer opgevolgd door Pehr G. Gyllenhammar en hij maakte van Volvo een breed bedrijf.  Door deze opvolgers maakte Volvo een grote groei door. De jaarlijkse productie was al gestegen naar 80.000 auto’s. De auto's waren uit de 120-serie, ook wel Volvo Amazon genoemd later. 

Veiligheid

Volvo staat bekend om zijn aandacht voor veiligheid en ze blijven hier dan ook voortdurend op ontwikkelen. De visie van Volvo is dat niemand ernstig gewond raakt of een fataal ongeluk krijgt in een nieuwe Volvo. Elke keer komen ze met nieuwe veiligheidsinnovaties. De missie van Volvo sluit ook aan op de veiligheid en gaat als volgt: het leven gemakkelijker, beter en veiliger maken voor iedereen.

Volvo biedt mobiliteit op een persoonlijke, duurzame en veilige manier.

  • Persoonlijk: Volvo biedt nieuwe manieren om een auto te bezitten en daarmee aantrekkelijke diensten waar en wanneer je wilt. 
  • Duurzaam: elektrische auto’s zijn niet genoeg om het milieu te helpen. Daarom zet Volvo duurzaamheid voorop waar ze maar kunnen in de bedrijfsvoering, auto’s en in de samenleving.
  • Veilig: de auto’s die Volvo produceert zijn voor mensen die om anderen geven. De auto’s zijn daarom veilig voor jou, je passagiers maar ook voor je omgeving. 
Meest gelezen