Trekhaken

Een trekhaak is een metalen haak achter een auto of een ander voertuig waarmee je een aanhanger of caravan kunt trekken. Je hebt verschillende soorten trekhaken, namelijk een vaste, afneembare en een wegdraaibare.  Bekijk hieronder welke trekhaar het beste bij jou past. 

Vaste trekhaak

Als je regelmatig gebruik maakt van een trekhaak is het handig om voor een vaste trekhaak te gaan. Behalve dat hij altijd beschikbaar is, is het ook een goedkope optie en gaat de trekhaak vaak het hele leven van een auto mee, ze zijn bijna onverwoestbaar. 

Afneembare trekhaak

Heb je niet heel vaak een trekhaak nodig kun je gaan voor een afneembare trekhaak. De voordelen van een afneembare trekhaak zijn: innovatief, veilig en gemakkelijk in gebruik. Er zijn 3 soorten afneembare trekhaken, namelijk de horizontale, verticale en diagonale. 

  • Verticaal: deze trekhaak wordt het meest gebruikt omdat hij na gebruik geheel onzichtbaar is. Ook is deze trekhaak gemakkelijk in gebruik.
  • Horizontaal: de horizontale afneembare trekhaar is te herkennen aan de zichtbare huls. De huls is het deel van de constructie waar trekhaak wordt bevestigt. Een deel blijf van deze constructie blijf je altijd zien ook als de trekhaak niet is bevestigd.
  • Diagonaal: de diagonale afneembare trekhaar is erg eenvoudig in gebruik. De huls waarin de trekhaak moet worden bevestigd is voor een gedeelte zichtbaar waardoor het gemakkelijk is om de trekhaak te bevestigen. 

Wegdraaibare trekhaak

De wegdraaibare trekhaak heeft ook een aantal voordelen en wordt ook wel een wegklapbare trekhaak genoemd. Het fijnste van deze trekhaak is dat hij geheel onzichtbaar is onder de auto, maar wel altijd beschikbaar is wanneer je hem nodig hebt. De trekhaak zit hierdoor niet in de weg als je de auto aan het beladen bent. Een ander voordeel van deze trekhaak is dat de kans klein is dat je hem moet vervangen want hij behoudt altijd zijn kracht. Het enige minpuntje is dat de wegdraaibare trekhaak een stuk duurder is dan de bovengenoemde trekhaken. 

De trekhaak monteren

Een trekhaak kun je gemakkelijk zelf monteren. Er zit namelijk wel bij elke trekhaak een handleiding met instructies hoe je de trekhaak moet monteren. Mocht dit toch niet lukken zou je ook nog altijd naar de garage kunnen gaan. Zij zullen de trekhaak dan voor je monteren. 

Meest gelezen