Alles over de Volkswagen

De Volkswagen is een voor velen bekent automerk dat wereldwijd op de markt staat. Niet alleen door zijn succes binnen de hippiecultuur maar ook vanwege de nogsteeds moderne Golf. Deze successen zorgen dan ook voor een interessante geschiedenis. Benieuwd hoe de Volkswagen is ontstaan? Wij geven je graag een kijkje. 

Geschiedenis Volkswagen

Volkswagen start zijn succes goed af met de oorspronkelijke Kever. De Kever was volgens Ferdinant Porche ‘een auto voor iedereen’. In deze tijd werd de auto voornamelijk ingekocht door het Nazi-regime, het succes werd echter stopgezet door het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Pas in de jaren zestig ging het de Volkswagen Kever weer voor de wind. De auto werd namelijk een symbool binnen de hippiecultuur. Hierna verscheen de Volkswagen Transporter op de markt, ook dit kleine busje trok de aandacht. 

Volkswagen Kever

Binnen de opvolgende jaren kwam Volkswagen met nieuwe, modernere auto’s. Geen van allen had echter het succes dat de Volkswagen Kever gekend had. Pas in 1974 werd de nu nog bekende Volkswagen golf uitgebracht. Deze auto was voornamelijk populair vanwege de goedkope brandstofkosten in een stijgende markt. Later werd hij zelfs uitgeroepen tot ‘gezinswagen van het jaar’ door de Vlaamse Automobilisten Bond. 

Feesten

Ondertussen bestaat de Volkswagen alweer 70 jaar met een grote aanhang van fans. Zo wordt er elk jaar de ‘Love Bugs Parade’ georganiseerd door liefhebbers van de Kever en New Beetje. Maar ook het succes van de Golf wordt nog altijd groots gevierd. Met Volkswagen zelf als hoofdsponsor van het event komen meer dan twee duizend bezoekers bijeen in Oostenrijk.

Moderne Volkswagens

De Golf is na 8 generaties nog steeds immens populair. Elk nieuw model bezit nieuwe features zoals een hatchback, stationwagen en cabriolet. Ook kwam er in 2014 een e-Golf uit, de eerste elektrische auto van Volkswagen. 

De nieuwste volkswagen golf is dan ook volledig getransformeerd vergeleken met de eerste versie van dit model. Tegenwoordig bezit de Golf namelijk een afstandscontrolesysteem, digitale cocpit, Driver Alert Systeem en City emergency breaking. Deze features zijn niet alleen handig voor de bestuurder maar ook erg veilig. Het zorgt er namelijk voor dat de bestuurder alert blijft én de auto zelf in kan grijpen wanneer hij een voetganger of fietser herkent.

Kortom kunnen we wel stellen dat de Volkswagen een groot succes is geweest tijdens zijn bestaan. Dit maakt ons dan ook des te benieuwder naar de opkomende uitgaves. 

Meest gelezen