Tweedehandse auto importeren

Een auto uit het buitenland importeren is voor veel consumenten een aantrekkelijk aanbod. Dit komt voornamelijk door het grote prijsverschil dat Nederland heeft ten opzichte van buurlanden. Voornamelijk vanuit Duidsland en België worden veel auto’s geïmporteerd. Benieuwd waarom? En hoe je dit het beste aan kunt pakken? Bekijk hier onze tips & tricks.

Hoe pak je het aan?

Voor veel consumenten is het moeilijk een kwalitatief goede auto te herkennen via internet. Om te zorgen dat je niet voor niets op reis gaat zonder resultaat zijn er importbedrijven gespecialiseerd in occasions. Zij regelen alles van invoeren, de koop, vervoer naar Nederland en het papierwerk. Je verliest er echter wat van je winst mee, maar dit is nog altijd beter dan dat je een auto aankoopt met een slecht verleden.

Wil je toch graag alles in eigen zak steken, of heb je wel zin in een avontuurtje? Volg dan deze stappen!

  • Vraag altijd om een gedetailleerd historisch verslag voor aankoop. In veel landen is dit echter niet verplicht. Laat het dan altijd door een extern bureau opstellen, deze controleert de auto op 150 punten.
  • Let op de bijkomende kosten, deze kunnen ooit hoog uitvallen. Bereken daarom van te voren de aankoopprijs, transportkosten, RDW kosten en belasting personenauto’s en motorrijwielen. De BPM is vaak het grootste bijkomende bedrag, dit kun je voor je afspraak zelf online uitrekenen.
  • Ga je auto ophalen om een testrit te kunnen maken. Controleer zowel het interieur als de buitenkant nog een keer. Zo heb je meer zekerheid dat alles naar wens is.
  • De goedkoopste optie is om je nieuwe auto zelf terug naar Nederland te rijden. Zorg hiervoor wel dat je in het bezit bent van het juiste kenteken.
  • Voer je auto direct in bij de RDW en stuur je BPM aangifte op. Hierna krijg je relatief snel een kentekenplaat binnen en hoef je alleen nog maar je auto te verzekeren.

Twijfel je bij sommige zaken of weet je niet precies hoe je het aan moet pakken? Schakel dan hulp in van een professional. Zo voorkom je dat je achteraf nog met extra kosten zit. Bekijk alvorens ook het aanbod in Nederland en bereken of je echt wel goedkoper uit bent in het buitenland. De procedure hier is namelijk een stuk vlotter geregeld.

Meest gelezen