Auto huren

Heb je maar heel af en toe het gevoel dat je een auto mist? Dan vind je het vast ook zonde om hier een auto voor aan te schaffen en de bijkomende kosten te financieren. Waarschijnlijk gaan je gedachtes dan al snel naar het idee om een auto te huren. Wij hebben redenen opgeschreven waarom en wanneer je het beste een auto kunt huren en waarom niet.

Waarom een auto huren?

Als je een auto gaat huren krijg je meestal een nieuwere auto, die ook nog eens beter is voor de natuur. Daarnaast kun je het huren van een auto zien als het delen van een auto. Dit maakt het wederom beter voor de natuur dan de aanschaf van een eigen auto. Kortom, heeft het milieu bij jou prioriteit en kun je het permitteren dan is het beter om een auto te huren in plaats van zelf aan te schaffen.

Wanneer een auto huren?

  • Rijd je in een jaar minder dan +- 8.000 kilometer? Dan is huren een goede oplossing voor jou, afhankelijk van de frequentie dat je de auto nodig hebt. 
  • Ga je op vakantie en heb je veel ruimte nodig? Dan is dit eenmalig en kun je beter een grote auto huren in plaats van aanschaffen.
  • Staat er een bijzondere omstandigheid op het programma zoals een trouwerij/ verhuizing, dan kun je beter een huurauto aanschaffen.
  • Heb je een uitje gepland met familie/ vrienden, dan is een huurauto vaak sneller en comfortabeler dan het openbare vervoer.
  • Heeft je bedrijf tijdelijk (meer) auto’s nodig, dan is huren goedkoper dan kopen en verkopen.

Waarom geen auto huren?

Als je veel moet rondrijden dan is het niet voordelig om telkens een auto te huren. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de auto’s meestal niet voorzien zijn van vignetten en milieustickers. Tevens krijg je geen geld terug als je de auto eerder terug brengt. Breng je de auto meer dan 29 minuten te laat terug, kan een extra tarief opgelegd worden. Ben je jonger dan 21 jaar, dan wordt het lastig voor je om ergens een auto te huren. De meeste autoverhuurbedrijven hanteren namelijk een minimale leeftijdsgrens van 21 jaar.

Meest gelezen