Opel

Dé Opel, hij behoort naast de Volkswagen en Peugeot tot de populairste automerken van de wereld. De Opel kent een rijke geschiedenis van successen, tegenslagen en vele modellen. Sta je op het punt  om een auto te kopen en wil je wat meer te weten komen over de Opel? Lees dan snel verder!

Geschiedenis

De Duitse naaimachineproducent Adam Opel richtte in 1862 een fabriek op. Later werden er ook fietsen geproduceerd en daarna ook auto’s. Rond de Eerste Wereldoorlog was Opel de grootste autoproducent in Duitsland. Door het verliezen van de oorlog moest het bedrijf bezuinigen, maar kort erna vlogen de auto’s als warme broodjes van de band.

Meest bekende Opel uitvoeringen

 • Opel Astra
  De Astra is een van de meest populairste modellen van Opel. Bij dit model draait alles om gemak.
 • Opel Corsa
  Deze uitvoering kent net als vele andere uitvoeringen van Opel veel verschillende soorten. De productiejaren betreft dan ook 1982 tot heden.
 • Opel Zafira
  Dit multi-purpose vehicle is erg ruim en kent wederom diverse uitvoeringen. Concurrenten zijn de Mazda 5, Renault Scénic, Volkswagen Touran en Toyota Corolla Verso.
 • Opel Adam
  Deze auto is vernoemd naar de oprichter van Opel en is sinds 2013 op de markt. De auto valt in de miniklasse en wordt gekenmerkt door de vele personalisatiemogelijkheden.

Review

 • Opel Astra
  Dit model heeft verschillende uitvoeringen. Bij veel Opel Astra’s begeeft de handgeschakelde zesversnellingsbak het, is er een storing bij de parkeersensor en slijten de lagers/kogels in de voorwielophanging snel. Over het algemeen staat de Astra bekend om zijn betrouwbaarheid, comfort en weinig geluid tijdens de rit. 
 • Opel Corsa
  Zoals eerder genoemd zijn er verschillende modellen ter beschikking wat de Corsa betreft. De nieuwste (2020) versie, die ook elektrisch ter beschikking is, lijkt de oorspronkelijke (1982) Corsa te vermorzelen. De auto rijdt heerlijk en voor meerprijs is er van alles op en eraan te bestellen. De enige minpuntjes zijn de hooggeplaatste stoelen, waardoor langere personen het dak raken. Daarnaast zijn de regensensoren hyperactief.
 • Opel Zafira
  De Zafira is erg praktisch, ruim en handig bij het vervoeren van grote producten of veel mensen. De auto is dan ook erg geschikt als familieauto. Echter hebben sommige versies last van startproblemen.
 • Opel Adam
  De Adam is erg comfortabel, ook tijdens langere ritten, echter is de ruimte achterin slecht. Tevens is een dieselmotor of automatische versnellingsbak niet mogelijk. De auto is wel erg zuinig in verbruik en goedkoop in aanschaf.
Meest gelezen