BMW

Een erg bekend merk, maar weet je ook waar de afkorting voor staat en waar het vandaan komt? Wil je liever niet als een kip zonder kop een nieuwe auto aanschaffen, maar je eerst verdiepen? Wij helpen je graag met wat nadere uitleg over het merk BMW.

Geschiedenis

BMW, oftewel Bayerische Motoren Werke, is een Duitse onderneming die auto’s en motorfietsen produceren. De geschiedenis begint op 1912 met de oprichters Karl Rapp en Gustav Otto. De autofabriek ik begonnen met het maken van vliegtuigmotoren. Sinds 1928 zijn ze begonnen met het maken van auto’s. Tegenwoordig werkt BMW samen met het Chinese Great Wall Motor en richten ze zich volledig op elektrische auto’s.

Best verkochte BMW uitvoeringen

 1. BMW 3 Serie Sedan
  Wat opvalt aan deze auto zijn de extra deuren en het stalen dak. Dit maakt de auto ietwat zwaarder, waardoor hij minder snel de 100 aantikt.
 2. BMW 5 Serie Sedan
  Ben je meer van de street- of autobahn-races dan is deze auto niet voor jou. Het uiterlijk is iets braver, maar voorgaande designelementen zijn terug te zien. Tevens is de auto erg zuinig. 
 3. BMW 1 Serie Vijfdeurs
  De auto heeft in zijn klasse als enige achterwielaandrijving. Met een hoge snelheid voelt de auto stabiel aan en in bochten geeft hij je vertrouwen. De auto stimuleert zuinig rijden door een systeem dat aangeeft hoeveel extra kilometers je kunt rijden als je zuinig rijdt.
 4. BMW X5
  In vergelijking met zijn voorganger is deze een stuk ruimer, sneller, krachtiger en zuiniger. Tevens is de auto erg geschikt voor mensen met een slechte rug. Daarnaast bevat de auto keyless-go, achteruitrij camera, heads-up-display en bookmark knoppen waar je je voorkeur telefoon/navigatie/audio in kunt opslaan.
 5. BMW X3
  De auto bevat typisch BMW technieken, interieur en exterieur. Wel heb je de keuze uit drie verschillende standen: Normal, Sport en Sport+. Vergeleken met zijn voorganger heeft deze auto een stap in de goede richting gezet. Hij is namelijk ruimer, groter, zuiniger, comfortabeler en sneller.

Fun Fact: Elvis Presley was eigenaar van een van de weinig (252) geproduceerde BMW’s, namelijk de spectaculaire sportwagen BMW 507.

Meest gelezen