Promoties/aanbiedingen

Wil jij een nieuwe auto aanschaffen maar niet de volle prijs betalen? Wij helpen je hier graag bij. Bekijk hieronder op welke 2 manieren je ‘korting’ kunt krijgen op je auto. 

Inruilkorting 

Soms krijgt een autobedrijf een bonus van de importeur als hij meer nieuwe auto’s verkoopt. De inruilkorting is de bonus die de verkoper doorgeeft aan de klant. In feite krijgt de verkoper dus geld van de importeur en kan hij daarom meer voor je inruilauto bieden. De reden dat autobedrijven dit doen is om geld te verdienen en je uiteindelijk over de streep te trekken.

Inruilkorting beperkt wel je onderhandelingspositie. Door de inruilkorting zal de verkoper je waarschijnlijk niet ook nog korting geven op bijvoorbeeld een winterbanden set. Het is daarom belangrijk om van te voren rekening te houden met wat voor jou belangrijk is. Dus wil je liever korting op je auto of op de set winterbanden?

Korting krijgen door te onderhandelen 

Onderhandel over de prijs van een auto. Het maakt niet uit of het een nieuwe auto is of een occasion. Dit is voor de meeste wel makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen met het onderhandelen. 

Bepaal vooraf je budget

Als je van de voren zeker weet wat je budget en hier dus niet overheen wil maak je het tijdens het onderhandelen een stuk makkelijker voor jezelf.

Bekijk eerst wat de sterktes en zwaktes zijn van de tweedehands auto

Als je zeker wilt overkomen tijdens het onderhandelen is het slim als je weet waar je het over hebt. Zorg er daarom voor dat je weet wat de sterktes en zwaktes zijn van de auto. Je zou bijvoorbeeld een proefrit kunnen maken.

Ga niks overhaasten

Tijdens het onderhandelen is het belangrijk dat je niet overhaaste beslissingen gaat maken. Zorg ook dat je niet te enthousiast overkomt want dit zorgt vaker voor een hogere prijs.

Zorg dat je niet doorslaat

De prijs die je ziet staan is altijd een vraagprijs. Je kunt altijd proberen onder deze prijs te komen maar zorg dat je niet doorslaat in het onderhandelen. Het is namelijk belangrijk dat je het goed kunt vinden met de autoverkoper, zeker als je de auto echt wilt hebben.