Als je op zoek bent naar een glanzende nieuwe auto, waarom dan niet overwegen om te leasen? Het wordt snel een van de meest populaire manieren om met de nieuwste voertuigen te rijden. Maar als je niet overtuigd bent, lees dan verder om de belangrijkste voordelen van autoleasing te ontdekken.

Voordelen van private leasing 

Een private lease is de ideale mobiliteitsoplossing voor je. Met alle voordelen van het hebben van een nieuwe auto, zonder de nadelen van het moeten kopen. Met private leasing is het hebben van een auto niet alleen sneller en voordeliger, het geeft je ook gemoedsrust gedurende het hele contract. 

Lage maandelijkse betalingen

Bij leasen betaal je alleen voor het verschil tussen de aankoopprijs en de restwaarde (de voorspelde waarde van de auto aan het einde van de lease). In tegenstelling tot een persoonlijke contractaankoop, is er geen rente inbegrepen. Als je leasing vergelijkt met terugbetalingen van leningen voor hetzelfde voertuig, kunnen jouw maandelijkse betalingen worden gehalveerd.

Reparaties

Als je een auto bezit, betaal je voor reparaties en onderhoud wanneer ze plaatsvinden. Vaak vallen deze kosten hoger uit dan je had gehoopt. Leasemaatschappijen gebruiken hun ervaring in de leasemarkt om de kans op reparatie en onderhoud nauwkeurig in te schatten en van daaruit lagere reparatietarieven te bedingen.

Probleemloos retourneren

Een van de grootste nadelen van het kopen van een auto is het geld terug proberen te krijgen wanneer je het later probeert te verkopen. Maar met een auto lease geniet je om de paar jaar van een gloednieuw voertuig naar keuze zonder dat je erover hoeft na te denken om het voor een goede prijs te verkopen.
Zodra jouw contract afloopt, kun je het voertuig eenvoudig inleveren zonder extra gedoe. Daarna is het helemaal aan jou wat er daarna gebeurt. Je kunt natuurlijk altijd een andere nieuwe auto kiezen en opnieuw genieten van de voordelen van leasen.

Vaste prijs

Het kopen van een nieuwe auto is waarschijnlijk een van de grootste aankopen van jouw leven. Daarom is het kunnen doen van betaalbare, vaste betalingen een van de beste voordelen van het leasen van een auto. Bij een lease wordt alles wat je betaalt vooraf afgesproken. Er zijn geen grijze gebieden op het gebied van jaarlijkse kilometers of eigen vermogen. 

Eenvoud

Eén enkele maandelijkse betaling en één enkele factuur waarop alle kosten van het autogebruik staan vermeld.

Meest gelezen