Merken

De eerste auto werd gebouwd door de Duitser Carl Benz in 1885, inmiddels zijn over de hele wereld bedrijven gevestigd die auto’s produceren. Wij hebben even onderzoek gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat er zo’n ruim 350 automerken op de hele wereld bestaan. Bizar, toch? Daarom vroegen wij ons af welke auto merken nu zo in de smaak vallen bij de Nederlanders.

Top 10

Iedereen heeft wel een favoriet merk, ook als het gaat om auto’s. Wellicht omdat je het ene merk mooier vind dan het andere of omdat het fijner rijdt. Om vast te stellen welke auto’s de harten van de Nederlanders hebben veroverd, hebben wij een top 10 samengesteld van de favoriete automerken in Nederland. Het betreft de volgende automerken:

  1. Volkswagen
  2. Kia
  3. Peugeot
  4. Toyota
  5. Opel
  6. BMW
  7. Ford
  8. Renault
  9. Skoda
  10. Volvo

Jouw auto staat hier zonder twijfel tussen. Zo niet? Dan ben je waarschijnlijk een van de weinige Nederlands die een andere merk auto rijdt.
Wil je graag meer te weten komen over jouw favoriete auto of je toekomstige auto uit de top 10? Lees dan zeker even de onderstaande blogs aandachtig door!

┼ákoda 05-03 Škoda is van oorsprong een Tsjechisch automerk en onderdeel van de Volkswagen Group. In samenwerking met deze groep bouwt, produceert en ontwikkelt Škoda zelfstandig auto’s, alsmede onderdelen, motoren en transmissies. &Scaron[...] Lees verder Volvo 04-03 Volvo Car Corporation is een Zweeds automerk en is ontstaan in het Zweedse Gotenburg in 1927 onder leiding van Assar Gabrielsson en Gustaf Larson. Geschiedenis van Volvo De Svenska Kullager Fabriken, oftewel  de Zweedse Kogellager Fabr[...] Lees verder Volkswagen 03-03 De Volkswagen is een voor velen bekent automerk dat wereldwijd op de markt staat. Niet alleen door zijn succes binnen de hippiecultuur maar ook vanwege de nogsteeds moderne Golf. Deze successen zorgen dan ook voor een interessante geschiedenis. B[...] Lees verder Kia 25-02 De Kia van tegenwoordig is niet meer weg te denken. Dit is echter niet altijd zo geweest. Het merk heeft veel veranderingen meegemaakt door de jaren maar is er ondanks alles ijzersterk uitgekomen. Vraag jij je af wat er is gebeurt is in de beginn[...] Lees verder Peugeot 22-02 De Peugeot heeft verschillende successen meegemaakt tijdens zijn reis naar de top. Behalve succesvolle uitvoeringen heeft het merk namelijk ook meerdere rally titels op zijn naam staan. Ben jij benieuwd wat deze titels zijn? Of wat Peugeot zo bek[...] Lees verder Toyota 18-02 Iedereen heeft wel eens van het automerk Toyota gehoord, misschien rijd je zelf wel een Toyota of ken je iemand die een Toyota rijdt. Kortom, het is een onwijs bekend automerk en bestaat ook al een aantal jaren. Ben je aan het overwegen om een To[...] Lees verder